Feesttaart

Feesttaart


 

Lente-Communietaart

1 uur 30 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

Biscuit:

  • 300 g gluten- en lactosevrije biscuitmix
  • 6 eieren  ( of 350 g)

Garnituur:

  • 120 g amandelschilfers
  • 1 eiwit
  • 100 g suiker of 50 g kokosbloesemsuiker of  30 g Zusto
  • 3 dl sojaroom
  • taartversiering (bloemetjes, sterretjes, …)

Werkwijze

Biscuit:

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Klop de eieren in een keukenrobot tot een mooie witte massa.
  • Zeef de biscuitmix en spatel deze lepel per lepel onder het beslag.
  • Doe dit zeer voorzichtig met kloper of garde " onder heffen"
  • Bekleed een bakvorm (springvorm) van 20 à 25 cm met bakpapier.
  • Doe het deeg in de springvorm en bak de biscuit gedurende 30 min. in de oven.
  • Om te weten of je biscuit gaar is, open je voorzichtig de oven en prik je in het deeg.
    Blijft er nog deeg hangen sluit dan voorzichtig de oven en wacht 5 à 10 min. Prik eventueel opnieuw.
  • Wanneer de biscuit gaar is, laat deze dan afkoelen in de springvorm, na 10 min. verwijder je deze. Laat de biscuit verder afkoelen op een taartrooster.

Garnituur:

  • Meng de amandelschilfers met het eiwit en eventueel met de suiker of Zusto of kokosbloesemsuiker afhankelijk van uw keuze.
  • Strijk alles goed uit mekaar op een ovenschaal met bakmat.
  • Zet in de warme oven van 180 °C.
  • Laat het geheel in de oven tot het ogenblik dat alle amandelschilfers een mooie kleur krijgen.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de sojaroom op.
  • Voeg eventueel een beetje kleurstof toe.
  • Snijdt de biscuit dwars in twee en bestrijk met de sojaroom.
  • Leg hierop de tweede helft en bestrijk opnieuw.
  • Bedek nu de zijkanten met de amandelschilfers.
  • Doe de rest van de sojaroom in een spuitzak en spuit mooie roosjes op de bovenkant.
  • Werk af met taartversiering naar keuze.
  • Let er op dat niet iedere taartversiering gluten- lactose en/of suikervrij is!

TIP

Je kan ook plastic bloempjes of auto of mannetjes erop zetten die je niet kan opeten.

Terug naar blog