Heerlijke gezonde granola  Vrij van gluten, lactose, soja, melk, ook geschikt voor diabeten

Heerlijke gezonde granola Vrij van gluten, lactose, soja, melk, ook geschikt voor diabeten

Ingrediënten:

500 g Havervlokken

50 g pompoenpitten

50 g zonnebloempitten

30 g sesamzaad

50 g kokosbloesemsuiker  of

50 g agavesiroop

50 g noten

1 dl water


Werkwijze:

De oven voorverwarmen op 150° C.

Een bakplaat bekleden met bakpapier.

De ingrediënten goed mengen.

Op de bakplaat verdelen.

Laten garen tot alles goudbruin is,  af en toe roeren met een vork. ± 1 à 1½u

laten afkoelen en bewaren in een gesloten pot.

 

 

TIP !

 

  • Het is belangrijk goed te laten afkoelen, anders ga je vocht in je granola krijgen en gaat deze niet knapperig maar taai worden en hij is gevoelig voor schimmelvorming.

 

  • Je kan er als extra ook chocolade toevoegen, zwarte chocolade van min. 70%, is toegestaan 40 g per dag.

 

  • Het is belangrijk dat de haver gaard in de oven, vele mensen vinden dit te zwaar. Maar door het garen, maak je de verteerbaarheid makkelijker.

 

  • Haver geeft extra kracht en zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft.

 

  • Wij gebruiken kokosbloesemsuiker, deze heeft een Lage Glycemische index nl. 33 ook daardoor heb je geen pieken en dalen in de bloedsuiker spiegel en is dit geschikt voor diabeten.

 

Terug naar blog