Soesjes

Soesjes

Soesjes

60 minuten

Ingrediënten voor de soesjes voor ongeveer 20 stuks

Soesjes:

  • 2 dl water
  • 1 snuifje zout
  • 100 g lactosevrije boter of 100 g zonnebloemolie
  • 150 g glutenvrije bloem
  • 1 mespuntje maagzout
  • 5 eieren
  • 1 g wijnsteenpoeder
  • banketbakkersroom (zie recept p. ….) of sojaroom

Afwerking:

  • 200 g poedersuiker of 200 g fondantchocolade (of eventueel suikervrije melkchocolade)
  • gluten- en lactosevrije garnituur

Werkwijze

Soesjes:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng een pot met het water aan de kook samen met een snuifje zout.
  • Voeg de boter of olie toe.
  • Wanneer de boter is gesmolten of het water kookt, neem de pot van het vuur af.
  • Voeg de bloem in één keer toe samen met het maagzout.
  • Zet de pot terug op het vuur.
  • Roer even goed tot het deeg los komt van de pan.
  • Voeg daarna de eieren één voor één toe en roer telkens goed tot het deeg mooi glad is.
  • Voeg tenslotte de wijnsteenpoeder toe.
  • Leg bakpapier op een ovenschaal.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een effen spuitmondje.
  • Spuit hoopjes van 2 à 3 cm diameter en hoogte 2 cm.
  • Bak in de oven op 180°C gedurende 15 à 20 min.
  • Laat de soesjes afkoelen.
  • Vul de soesjes met een banketbakkersroom of sojaroom volgens smaak.

Afwerking:

  • Smelt de chocolade au bain-marie of microgolf (max. 38°C).
  • Kleef de soesjes aan mekaar door chocolade of door suikerglazuur.
  • Maak suikerglazuur: 200 g poedersuiker en 1 el water mengen met eventueel kleurstof.
  • Plaats de soesjes in een krans op een schaal en werk zo naar boven tot je een toren hebt.
  • Versier de soesjes met eetbare bloempjes of gluten- en lactosevrije garnituur en suikervrije garnituur.

TIP
Wil je zeker zijn van de juiste kleurstof? Vraag info aan de leverancier of ga naar de apotheek en vraag naar voedingsmiddelkleurstof.

Terug naar blog