Amandelijs
Ingrediënten voor 1l ijs of 10 bolletjes 7 uur
- 250 g amandelschilfers
- 1 eiwit
- 50 g suiker
- 1 l amandelroom
- 100 g suiker of 50 g vervangsuiker
Werkwijze :
- Zet de oven op 170 °C.
- Meng de amandelschilfers, met het eiwit en de suiker.
- Leg dit mengsel op een bakpapier.
- Strijk met een vork uit mekaar en zet deze in de oven.
- Roer regelmatig met de vork tot de amandelschilfers mooi gekleurd zijn.
- Laat de amandelschilfers afkoelen.
- Klop de amandelroom met de suiker stijf.
- Hak de noten en voeg ze toe aan de room.
- Meng alles onder mekaar en laat het in de diepvries
opstijven voor minstens 6 uur.
- Ga na 2 uur roeren met een vork en daarna ieder ½ uur.
- Wanneer het ijs voldoende stijf is, doe het ijs in een plastiek doos met deksel.
- Het ijs kan slechts 2 à 3 dagen bewaard worden.