Opleidingen
- Voeding als medicijn: Het belang van gezonde voedingskeuzes bij ziektepreventie.
- Balanceren op de grens van Zoet en Gezond: hoe doe je dat? Hoe diabetes voorkomen en vermijden?
- Voeding en Hartgezondheid: Essentiele Bouwstenen voor een Sterk hart.
- Bestrijden van ontstekingen via voeding
- Voedzaam ouder worden: Gezonde keuzes voor een vitaal leven
- De kracht van Hydratatie: Water als Basis voor Gezondheid! Waarom, wat doet het en hoe?
- Voeding en je immuunsysteem: Bouw een sterke bescherming voor je lichaam.
- Suikervrij leven; een gids voor balans in Hedendaagse voeding.
- Voedingsmythes ontmaskerd: feiten en fabels ontrafeld.
- Gut Health Revolution: Hoe je spijsvertering je gezondheid beïnvloed.
- Stressvrij Voedsel: Het verband tussen emoties en eetgedrag, bij volwassenen en kinderen.
- Het gevecht tegen dominant gedrag: voeding en beweging voor actief en vitaler leven.
- Hoe voeding onze mentale gezondheid beïnvloed?
- Eet Slank, Leef gezond: praktische tips voor een gebalanceerd dieet.
- Gezonde plantaardige producten voor een productieve dag.
- Slaap en voeding: De essentiële schakel voor een gebalanceerd leven.
-
Allergenenmanagement in de keuken
Inzicht in het correct toepassen van allergenenbeleid in professionele keukens. -
· Allergenendeclaratie volgens wetgeving
Juridische verplichtingen en correcte communicatie van allergenen op etiketten en kaart. -
· Allergenen: patiënten informeren over allergenen
Praktische communicatievaardigheden naar klanten en cliënten met allergieën. -
· Allergenenkookworkshop
Praktische bereidingen van allergenenvrije gerechten, met aandacht voor kruisbesmetting. -
· Voedingsallergenen en etikettering
Analyse van veelvoorkomende allergenen in voeding en hoe die correct vermeld moeten worden. -
· Voedingsetiket lezen volgens de wet
Hoe herken je allergenen en additieven op verpakkingen? Wat moet wettelijk? -
· Diabetes: voedings- en leefstijladvies
Aangepaste voeding bij bloedsuikergevoeligheden (relevant bij insulineresistentie & glutenvrije voeding). -
· Glutenvrije voeding in de praktijk
Samenstelling van evenwichtige glutenvrije maaltijden zonder voedingskundige tekorten. -
· Lactosevrije en koemelkvrije voeding
Alternatieven en praktische toepassingen voor cliënten met zuivelintolerantie of allergie. -
· Glutenvrij gebak & allergenenvrije patisserie
Technieken en recepten voor het bakken zonder gluten, lactose, ei of noten. -
· HACCP & autocontrole FAVV (incl. allergenenbeleid)
Hoe allergenen correct beheren binnen voedselveiligheidsplannen. Enkel voor professionelen -
· Orthomoleculaire voedingsleer
Individueel aangepaste voeding voor mensen met allergieën, intoleranties en darmaandoeningen. -
· Darmmicrobioom bij kinderen
De relatie tussen darmflora, voedselallergieën en intoleranties. -
· Etikettering en houdbaarheid van allergenenvrije producten
Hoe formuleer je correcte allergenenvrije etiketten mét veilige houdbaarheidsdata? -
· Productkennis in functie van allergenen
Leren herkennen welke ingrediënten vaak verborgen allergenen bevatten.