Opleidingen

  1. Voeding als medicijn: Het belang van gezonde voedingskeuzes bij ziektepreventie.
  2. Balanceren op de grens van Zoet en Gezond: hoe doe je dat? Hoe diabetes voorkomen en vermijden?
  3. Voeding en Hartgezondheid: Essentiele Bouwstenen voor een Sterk hart.
  4. Bestrijden van ontstekingen via voeding
  5. Voedzaam ouder worden: Gezonde keuzes voor een vitaal leven
  6. De kracht van Hydratatie: Water als Basis voor Gezondheid! Waarom, wat doet het en hoe?
  7. Voeding en je immuunsysteem: Bouw een sterke bescherming voor je lichaam.
  8. Suikervrij leven; een gids voor balans in Hedendaagse voeding.
  9. Voedingsmythes ontmaskerd: feiten en fabels ontrafeld.
  10. Gut Health Revolution: Hoe je spijsvertering je gezondheid beïnvloed.
  11. Stressvrij Voedsel: Het verband tussen emoties en eetgedrag, bij volwassenen en kinderen.
  12. Het gevecht tegen dominant gedrag: voeding en beweging voor actief en vitaler leven.
  13. Hoe voeding onze mentale gezondheid beïnvloed?
  14. Eet Slank, Leef gezond: praktische tips voor een gebalanceerd dieet.
  15. Gezonde plantaardige producten voor een productieve dag.
  16. Slaap en voeding: De essentiële schakel voor een gebalanceerd leven.
  17. Allergenenmanagement in de keuken
    Inzicht in het correct toepassen van allergenenbeleid in professionele keukens.
  18. ·  Allergenendeclaratie volgens wetgeving
    Juridische verplichtingen en correcte communicatie van allergenen op etiketten en kaart.
  19. ·  Allergenen: patiënten informeren over allergenen
    Praktische communicatievaardigheden naar klanten en cliënten met allergieën.
  20. ·  Allergenenkookworkshop
    Praktische bereidingen van allergenenvrije gerechten, met aandacht voor kruisbesmetting.
  21. ·  Voedingsallergenen en etikettering
    Analyse van veelvoorkomende allergenen in voeding en hoe die correct vermeld moeten worden.
  22. ·  Voedingsetiket lezen volgens de wet
    Hoe herken je allergenen en additieven op verpakkingen? Wat moet wettelijk?
  23. ·  Diabetes: voedings- en leefstijladvies
    Aangepaste voeding bij bloedsuikergevoeligheden (relevant bij insulineresistentie & glutenvrije voeding).
  24. ·  Glutenvrije voeding in de praktijk
    Samenstelling van evenwichtige glutenvrije maaltijden zonder voedingskundige tekorten.
  25. ·  Lactosevrije en koemelkvrije voeding
    Alternatieven en praktische toepassingen voor cliënten met zuivelintolerantie of allergie.
  26. ·  Glutenvrij gebak & allergenenvrije patisserie
    Technieken en recepten voor het bakken zonder gluten, lactose, ei of noten.
  27. ·  HACCP & autocontrole FAVV (incl. allergenenbeleid)
    Hoe allergenen correct beheren binnen voedselveiligheidsplannen. Enkel voor professionelen
  28. ·  Orthomoleculaire voedingsleer
    Individueel aangepaste voeding voor mensen met allergieën, intoleranties en darmaandoeningen.
  29. ·  Darmmicrobioom bij kinderen
    De relatie tussen darmflora, voedselallergieën en intoleranties.
  30. ·  Etikettering en houdbaarheid van allergenenvrije producten
    Hoe formuleer je correcte allergenenvrije etiketten mét veilige houdbaarheidsdata?
  31. ·  Productkennis in functie van allergenen
    Leren herkennen welke ingrediënten vaak verborgen allergenen bevatten.