Opleidingen
- Voeding als medicijn: Het belang van gezonde voedingskeuzes bij ziektepreventie.
- Balanceren op de grens van Zoet en Gezond: hoe doe je dat? Hoe diabetes voorkomen en vermijden?
- Voeding en Hartgezondheid: Essentiele Bouwstenen voor een Sterk hart.
- Bestrijden van ontstekingen via voeding
- Voedzaam ouder worden: Gezonde keuzes voor een vitaal leven
- De kracht van Hydratatie: Water als Basis voor Gezondheid! Waarom, wat doet het en hoe?
- Voeding en je immuunsysteem: Bouw een sterke bescherming voor je lichaam.
- Suikervrij leven; een gids voor balans in Hedendaagse voeding.
- Voedingsmythes ontmaskerd: feiten en fabels ontrafeld.
- Gut Health Revolution: Hoe je spijsvertering je gezondheid beïnvloed.
- Stressvrij Voedsel: Het verband tussen emoties en eetgedrag, bij volwassenen en kinderen.
- Het gevecht tegen dominant gedrag: voeding en beweging voor actief en vitaler leven.
- Hoe voeding onze mentale gezondheid beïnvloed?
- Eet Slank, Leef gezond: praktische tips voor een gebalanceerd dieet.
- Gezonde plantaardige producten voor een productieve dag.
- Slaap en voeding: De essentiële schakel voor een gebalanceerd leven.
- 
Allergenenmanagement in de keuken
 Inzicht in het correct toepassen van allergenenbeleid in professionele keukens.
- 
·  Allergenendeclaratie volgens wetgeving
 Juridische verplichtingen en correcte communicatie van allergenen op etiketten en kaart.
- 
·  Allergenen: patiënten informeren over allergenen
 Praktische communicatievaardigheden naar klanten en cliënten met allergieën.
- 
·  Allergenenkookworkshop
 Praktische bereidingen van allergenenvrije gerechten, met aandacht voor kruisbesmetting.
- 
·  Voedingsallergenen en etikettering
 Analyse van veelvoorkomende allergenen in voeding en hoe die correct vermeld moeten worden.
- 
·  Voedingsetiket lezen volgens de wet
 Hoe herken je allergenen en additieven op verpakkingen? Wat moet wettelijk?
- 
·  Diabetes: voedings- en leefstijladvies
 Aangepaste voeding bij bloedsuikergevoeligheden (relevant bij insulineresistentie & glutenvrije voeding).
- 
·  Glutenvrije voeding in de praktijk
 Samenstelling van evenwichtige glutenvrije maaltijden zonder voedingskundige tekorten.
- 
·  Lactosevrije en koemelkvrije voeding
 Alternatieven en praktische toepassingen voor cliënten met zuivelintolerantie of allergie.
- 
·  Glutenvrij gebak & allergenenvrije patisserie
 Technieken en recepten voor het bakken zonder gluten, lactose, ei of noten.
- 
·  HACCP & autocontrole FAVV (incl. allergenenbeleid)
 Hoe allergenen correct beheren binnen voedselveiligheidsplannen. Enkel voor professionelen
- 
·  Orthomoleculaire voedingsleer
 Individueel aangepaste voeding voor mensen met allergieën, intoleranties en darmaandoeningen.
- 
·  Darmmicrobioom bij kinderen
 De relatie tussen darmflora, voedselallergieën en intoleranties.
- 
·  Etikettering en houdbaarheid van allergenenvrije producten
 Hoe formuleer je correcte allergenenvrije etiketten mét veilige houdbaarheidsdata?
- 
·  Productkennis in functie van allergenen
 Leren herkennen welke ingrediënten vaak verborgen allergenen bevatten.
