Biscuit
45 minuten
Ingrediënten voor 1 taart van 8 punten
350 g eieren ( 6 à 7)
300 g glutenvrije biscuitmix
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren tot een wit beslag.
Voeg 1/3 van de biscuitmix toe., spatel voorzichtig met een garde ( klopper) de mixen onder de eieren, vervolgens weer 1/3, en tenslotte weer het laatste deel. Denk eraan om dit traag en voorzicht te doen, zodat de luchtigheid van de eieren niet neerslaat.
Smeer een springvorm in met zonnebloemolie en bestrooi met aardappelzetmeel.
of bekleed met bakpapier
Doe het deeg in de springvorm en bak het in 25 minuten in de oven op 180°C.
Prik in het deeg om de gaarheid te controleren. Wanneer er niets aan de prikker blijft kleven is het koekje gaar.
Haalde biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Werk af met room/ plantaardige room/ chocolade ganache/
noten, bloempjes, ...
Je kan pasteibakkersroom , boterroom of confituur er tussen doen.
VARIEERTIPS
Voeg toe voor een andere smaak :
Cacaopoeder
Koffie
Zeste ( is het gekleurde gedeelte van de schil) van citrusvruchten limoen, citroen of sinaasappel)
Kaneelpoeder, …