Met deze overheerlijke cakemix kun je makkelijk en snel gluten- en lactosevrije taarten maken, van cupcakes tot cakepops. Volledig vrij van gluten, lactose, melk, noten, mais, lupine, tarwe en daarnaast ook arm aan suiker.
Ingrediënten:
• 300 g cakemix GLSV
• 3 eieren
• 120 g olie of boter
• 50 ml bruiswater
• 1 citroen
Werkwijze :
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Neem 300 g cakemix, 120 g (lactosevrije) boter of zonnebloemolie, 3 eieren (150 g in totaal) en 50 g water.
• Meng alle ingrediënten tot een homogeen beslag.
• Voeg de schil van de citroen toe (het gedeelte, wel zelfs wassen vooraf)) en het sap van 1 citroen
• Schep het beslag in een cakevorm en bak de cake eerst op 180 °C gedurende 10 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 160 °C en bak de cake voor nog 30 minuten. (dit is voor een grote cake)
TIPS
• Je kunt ook een citroenglazuur maken, citroensap aan poedersuiker toe en klaar toevoegen.
• Om de taart gaar te maken, steek je een prikker in het midden. Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de taart klaar.
• Voor het bereiden van kleine cakejes bak je deze 7 tot 10 minuten op 180 °C.
• Dit recept is genoeg voor het maken van 1 grote taart van 12 cakejes van elk 40 gram.