Citroencake vrij van gluten, lactose en meer en arm aan suiker

Citroencake vrij van gluten, lactose en meer en arm aan suiker

Met deze overheerlijke cakemix kun je makkelijk en snel gluten- en lactosevrije taarten maken, van cupcakes tot cakepops. Volledig vrij van gluten, lactose, melk, noten, mais, lupine, tarwe en daarnaast ook arm aan suiker.
Ingrediënten:
• 300 g cakemix GLSV
• 3 eieren
• 120 g olie of boter
• 50 ml bruiswater
• 1 citroen

Werkwijze :
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Neem 300 g cakemix, 120 g (lactosevrije) boter of zonnebloemolie, 3 eieren (150 g in totaal) en 50 g water.
• Meng alle ingrediënten tot een homogeen beslag.
• Voeg de schil van de citroen toe (het gedeelte, wel zelfs wassen vooraf)) en het sap van 1 citroen
• Schep het beslag in een cakevorm en bak de cake eerst op 180 °C gedurende 10 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 160 °C en bak de cake voor nog 30 minuten. (dit is voor een grote cake)
TIPS
• Je kunt ook een citroenglazuur maken, citroensap aan poedersuiker toe en klaar toevoegen.
• Om de taart gaar te maken, steek je een prikker in het midden. Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de taart klaar.
• Voor het bereiden van kleine cakejes bak je deze 7 tot 10 minuten op 180 °C.
• Dit recept is genoeg voor het maken van 1 grote taart van 12 cakejes van elk 40 gram. 
Terug naar blog