Ingrediënten 8 st 50 minuten
Deeg:
- 300 g heksenmix
- 50 g lactosevrije boter
- 1 ei of 50 ml water
Afwerking:
- 100 g fondantchocolade (min. 70% cacao)
- eventueel glazuur indien toegelaten
Werkwijze
- Doe al de ingrediënten in een kom.
- Kneed tot een homogene massa.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar in de koelkast.
- Laat het deeg bij voorkeur een nacht of 2 uur in de diepvries.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Bestrooi een bakmat of bakpapier met rijstmeel.
- Leg hierop het deeg en rol uit tot 3 mm dikte.
- Snijd volgens het sjabloon van een heksje uit. ( zie bijlage )
- Verwijder de rest van het deeg.
- Bak de heksjes 7 à 10 min. in de oven.
- Laat ze afkoelen.
- Werk af zoals het voorbeeld op de foto of volgens eigen fantasie.
- Je kan de heksjes eventueel mooi verpakken en als traktatie geven op school.