Glutenvrije heksenkoekjes

Glutenvrije heksenkoekjes

 

Ingrediënten  8 st     50 minuten

Deeg:

  • 300 g heksenmix
  • 50 g lactosevrije boter
  • 1 ei  of 50 ml water

Afwerking:

  • 100 g fondantchocolade (min. 70% cacao)
  • eventueel glazuur indien toegelaten

Werkwijze

  • Doe al de ingrediënten in een kom.
  • Kneed tot een homogene massa.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar in de koelkast.
  • Laat het deeg bij voorkeur een nacht of 2 uur in de diepvries.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Bestrooi een bakmat of bakpapier met rijstmeel.
  • Leg hierop het deeg en rol uit tot 3 mm dikte.
  • Snijd volgens het sjabloon van een heksje uit. ( zie bijlage )
  • Verwijder de rest van het deeg.
  • Bak de heksjes 7 à 10 min. in de oven.
  • Laat ze afkoelen.
  • Werk af zoals het voorbeeld op de foto of volgens eigen fantasie.
  • Je kan de heksjes eventueel mooi verpakken en als traktatie geven op school.

 

 

Terug naar blog