Glutenvrije Luikse wafel

Glutenvrije Luikse Wafel

Ingrediënten:

250 g glutenvrije bloem van Choosy & Delicious

(Vrij van gluten, soja, lactose, melk, mais, melk,  noten en tarwe)

  • 75 g water
  • 25 g gist (liefst vers of 11 g droge gist)
  • 50 g suiker
  • 1 g zout
  • 1 ei
  • 10 g vanillesuiker
  • 110 g plantaardige boter
  • 150 g parelsuiker (zie foto)

Werkwijze:

  • Verwarm het wafelijzer op stand 7.

Voordeeg:

  • Los de gist op in het lauwe water.
  • Voeg 150g bloem, suiker, ei, zout, vanillesuiker, 10 g margarine toe.
  • Alles goed kneden tot een homogene massa.
  • Bestrooi met de overgebleven 100 g bloem.
  • Laat 20 min. afgedekt, rusten op een warme plek.
  • Snijd de overgebleven boter in kleine blokjes,
  • Laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Voeg deze samen met de parelsuiker toe aan de massa.
  • Alles goed kneden.
  • Maak bolletjes van het deeg van ± 25 g (dit kan met een ijstang).
  • Bak ze af in het wafelijzer ± 2 à 3 min.
  • De tijden kunnen anders zijn per wafelijzer.

 

 

 

  Genieten maar!!! 😉

Terug naar blog