Ingrediënten:
250 g glutenvrije bloem van Choosy & Delicious
(Vrij van gluten, soja, lactose, melk, mais, melk, noten en tarwe)
- 75 g water
- 25 g gist (liefst vers of 11 g droge gist)
- 50 g suiker
- 1 g zout
- 1 ei
- 10 g vanillesuiker
- 110 g plantaardige boter
- 150 g parelsuiker (zie foto)
Werkwijze:
- Verwarm het wafelijzer op stand 7.
Voordeeg:
- Los de gist op in het lauwe water.
- Voeg 150g bloem, suiker, ei, zout, vanillesuiker, 10 g margarine toe.
- Alles goed kneden tot een homogene massa.
- Bestrooi met de overgebleven 100 g bloem.
- Laat 20 min. afgedekt, rusten op een warme plek.
- Snijd de overgebleven boter in kleine blokjes,
- Laat deze op kamertemperatuur komen.
- Voeg deze samen met de parelsuiker toe aan de massa.
- Alles goed kneden.
- Maak bolletjes van het deeg van ± 25 g (dit kan met een ijstang).
- Bak ze af in het wafelijzer ± 2 à 3 min.
- De tijden kunnen anders zijn per wafelijzer.
Genieten maar!!! 😉