Rolbiscuit met frambozen mousse  vrij van gluten, lactose, koemelk en arm aan suiker

Rolbiscuit met frambozen mousse vrij van gluten, lactose, koemelk en arm aan suiker

Ingrediënten : 1 rol biscuit voor 8 personen.

  • 6 eieren ( ± 350 g ei)
  • 1 zakjes biscuit mix

Vulling:

  • 2 dl sojaroom of linzenroom, of ... room
  • 1 dl frambozencoulis ,
  • 7 g gelatine
  • Afwerking: zanddeeg, 
  • Poedersuiker of 200 g chocolade fondant 70 %

Werkwijze:

  • Oven verwarmen op 180°C.
  • Eieren  kloppen tot dze wit en stevig zijn.
  • 100 g of 1/3 van de biscuitmix voor zichtig met een klopper onder de eigen spatelen , vervolgens weer 1/3 en tenslotten het laatste deel. zorg vooral dat het geheel luchtig blijft.
  • Het deeg op een bakpapier gieten en uiteen strijken.
  • Afbakken gedurende 10 à 15 min. .
  • Uit de oven halen, bedekken met een vochtige handdoek.
  • Het bakpapier van het deeg verwijderen en het deeg met de handdoek oprollen en laten uitstomen.

Vulling:

  • Laat gelatine weken in koud water.
  • Verwarm de frambozencoulis en los hierin de gelatine op.
  • Laat de frambozencoulis afkoelen.
  • Klop de room stijf, voeg eventueel suiker of andere zoetstof toe, vb. zusto of erytrithol
  • Meng de room met de frambozencoulis en laat opstijven in de koelkast.
  • Daarna ontrollen, het deeg bekleden met frambozenroom.
  • Terug oprollen.
  • De uiteinde afsnijden.
  • De rolbiscuit afwerken met de gewenste garnituur.
Terug naar blog