Ingrediënten : 1 rol biscuit voor 8 personen.
- 6 eieren ( ± 350 g ei)
- 1 zakjes biscuit mix
Vulling:
- 2 dl sojaroom of linzenroom, of ... room
- 1 dl frambozencoulis ,
- 7 g gelatine
- Afwerking: zanddeeg,
- Poedersuiker of 200 g chocolade fondant 70 %
Werkwijze:
- Oven verwarmen op 180°C.
- Eieren kloppen tot dze wit en stevig zijn.
- 100 g of 1/3 van de biscuitmix voor zichtig met een klopper onder de eigen spatelen , vervolgens weer 1/3 en tenslotten het laatste deel. zorg vooral dat het geheel luchtig blijft.
- Het deeg op een bakpapier gieten en uiteen strijken.
- Afbakken gedurende 10 à 15 min. .
- Uit de oven halen, bedekken met een vochtige handdoek.
- Het bakpapier van het deeg verwijderen en het deeg met de handdoek oprollen en laten uitstomen.
Vulling:
- Laat gelatine weken in koud water.
- Verwarm de frambozencoulis en los hierin de gelatine op.
- Laat de frambozencoulis afkoelen.
- Klop de room stijf, voeg eventueel suiker of andere zoetstof toe, vb. zusto of erytrithol
- Meng de room met de frambozencoulis en laat opstijven in de koelkast.
- Daarna ontrollen, het deeg bekleden met frambozenroom.
- Terug oprollen.
- De uiteinde afsnijden.
- De rolbiscuit afwerken met de gewenste garnituur.