50 minuten
Ingrediënten voor 12 stuks
Deeg:
• 1 zakje donutmix
• 125 ml water
• 5 g droge gist
• 1 ei of 50 ml water
• 1 el zonnebloemolie
•
• zonnebloemolie om te bakken
Afwerking:
• fondantchocolade, poedersuiker of chloorhagelslag
Werkwijze
• Doe al de ingrediënten van het deeg in de keukenrobot.
• Kneed alles samen tot een mooie homogene massa.
• Bestuif de werktafel met aardappelzetmeel.
• Leg het deeg en de rol uit tot 1 cm dikte.
• Steek rondjes uit het deeg met een glas en maak in het midden een gat met een diameter van 1 cm (gebruik hiervoor een appelboor).
• Laat het deeg 15 à 20 min. rijzen.
• Verwarm olie in een friteuse of een steelpan. Verwarm tot 180°C.
• Let op de donuts in de warme olie.
• Laat een volwassen persoon je helpen.
• Laat 2 minuten. bakken en draaien met een lepel de donuts om.
• Laat opnieuw 2 min. bakken.
• Haal de donuts uit de olie.
• Laat de donuts uitlekken op een stuk keukenrol.
• Werk de donuts af met chocolade van poedersuiker en vloeibare hagelslag.
TIP
Maak als volgt de chocolade-glazuur. Verwarm de chocolade, eerst 1 min. daarna 30 seconde (in 800 W microgolfoven) en wacht 2 min. en roer definitief.
voor meer recepten kijk op www.choosy-delicious.be
 
              