Ingrediënten:
500 g Havervlokken
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
30 g sesamzaad
50 g kokosbloesemsuiker of
50 g agavesiroop
50 g noten
1 dl water
Werkwijze:
De oven voorverwarmen op 150° C.
Een bakplaat bekleden met bakpapier.
De ingrediënten goed mengen.
Op de bakplaat verdelen.
Laten garen tot alles goudbruin is, af en toe roeren met een vork. ± 1 à 1½u
laten afkoelen en bewaren in een gesloten pot.
TIP !
- Het is belangrijk goed te laten afkoelen, anders ga je vocht in je granola krijgen en gaat deze niet knapperig maar taai worden en hij is gevoelig voor schimmelvorming.
- Je kan er als extra ook chocolade toevoegen, zwarte chocolade van min. 70%, is toegestaan 40 g per dag.
- Het is belangrijk dat de haver gaard in de oven, vele mensen vinden dit te zwaar. Maar door het garen, maak je de verteerbaarheid makkelijker.
- Haver geeft extra kracht en zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft.
- Wij gebruiken kokosbloesemsuiker, deze heeft een Lage Glycemische index nl. 33 ook daardoor heb je geen pieken en dalen in de bloedsuiker spiegel en is dit geschikt voor diabeten.