Marshmallows

Marshmallows

 

Ingrediënten voor een vorm van 20 op 30 cm, ± 50 st.

 

 

·         300 g suiker ( of suikervervanger)

·         110 g eiwit

·         150 g vocht (water, groentesap, …)

·         60 g glucose

·         35 g blaadjes gelatine

·         2 el zonnebloemolie (om in te vetten)

·         30 g poedersuiker

·         30 g maïszetmeel

·         smaak- en kleurstof (rozenwater, oranjebloesemwater, citroen, framboos, violet, …)

 

Werkwijze

·         Week de gelatine in koud water.

·         Breng het vocht met de suiker aan de kook.

·         Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 °C.

·         Klop het eiwit met 1 eetlepel suiker tot stijve pieken.

·         Los de uitgeknepen gelatine op in de suikersiroop.

·         Doe de gelatine bij het eiwitschuim en roer goed .

·         Schenk tijdens het kloppen voorzichtig de siroop bij de eiwitten en blijf kloppen tot het schuim lauw is.

·         Voeg smaak- en kleurstof toe.

·         Vet een diepe schaal in met olie en bekleed met plasticfolie.

·         Vermeng poedersuiker en maïszetmeel en bestuif hiermee de schaal.

·         Doe het marshmallowmengsel in de schaal en strijk alles mooi glad met een vochtige lepel. Dep droog met keukenpapier.

·         Zeef er een laagje van het poedermengsel over en dek af met plasticfolie.

·         Laat de marshmallows ongeveer 2 à 4 uur opstijven in de koelkast en haal ze daarna uit de vorm.

·         Bestuif nogmaals met het poedermengsel en snijd de marshmallows met een warm mes in blokjes.

·         Haal de blokjes door het poedermengsel en serveer ze in een schaal.

Terug naar blog