Ingrediënten voor een vorm van 20 op 30 cm, ± 50 st.
· 300 g suiker ( of suikervervanger)
· 110 g eiwit
· 150 g vocht (water, groentesap, …)
· 60 g glucose
· 35 g blaadjes gelatine
· 2 el zonnebloemolie (om in te vetten)
· 30 g poedersuiker
· 30 g maïszetmeel
· smaak- en kleurstof (rozenwater, oranjebloesemwater, citroen, framboos, violet, …)
Werkwijze
· Week de gelatine in koud water.
· Breng het vocht met de suiker aan de kook.
· Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 °C.
· Klop het eiwit met 1 eetlepel suiker tot stijve pieken.
· Los de uitgeknepen gelatine op in de suikersiroop.
· Doe de gelatine bij het eiwitschuim en roer goed .
· Schenk tijdens het kloppen voorzichtig de siroop bij de eiwitten en blijf kloppen tot het schuim lauw is.
· Voeg smaak- en kleurstof toe.
· Vet een diepe schaal in met olie en bekleed met plasticfolie.
· Vermeng poedersuiker en maïszetmeel en bestuif hiermee de schaal.
· Doe het marshmallowmengsel in de schaal en strijk alles mooi glad met een vochtige lepel. Dep droog met keukenpapier.
· Zeef er een laagje van het poedermengsel over en dek af met plasticfolie.
· Laat de marshmallows ongeveer 2 à 4 uur opstijven in de koelkast en haal ze daarna uit de vorm.
· Bestuif nogmaals met het poedermengsel en snijd de marshmallows met een warm mes in blokjes.
· Haal de blokjes door het poedermengsel en serveer ze in een schaal.