Fruittaart
Meer inspiratie vind je in de boeken
50 minuten
Ingrediënten voor 1 taart (Ø 20 cm)
- ½ l banketbakkerscrème (zie pagina ... )
- 300 g Broblanc (of glutenvrije bloem van Choosy & Delicious)
- 7 g gedroogde gist of 14 g verse gist
- 40 g Zusto of 60 g suiker
- 3 g zout
- 1.5 dl rijstmelk
- 1 ei
- 1 eiwit
- 100 g lactosevrije boter of kokosvet of zonnebloemolie
- 3 el spuitwater
- 50 g rijstmeel om uit te rollen
- 1 losgeklopt ei om in te smeren.
- vers fruit (aardbeien, druifjes, kiwi, sinaasappel, kersen, ... )
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak banketbakkerscrème (zoals op pagina ... ).
- Doe Broblanc (bloem) in de mengkom van een keukenrobot.
- Maak een kuiltje en voeg vervolgens toe: gist, Zusto (of suiker), zout, rijstmelk, ei en eiwit.
- Kneed eerst 1 min. op lage snelheid en daarna 3 min. op hoge snelheid.
- Voeg als laatste de boter (of olie) en het spuitwater toe en kneed dit goed.
- Maak nu een mooie bal van het deeg .
- Laat rusten op een bakplaat voor 10 min.
- Strooi rijstmeel of het aanrecht.
- Rol het deeg uit.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier.
- Leg hierop het deeg.
- Prik het deeg met een vork.
- Bak de taartbodem af gedurende 10 min.
- Bekleed de taartbodem met de banketbakkerscrème.
- Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei (voor een glanzende rand).
- Bak de taart 10 min. af.
- Laat de taart afkoelen op een rooster.
- Was en snijd het fruit.
- Leg het fruit op de banketbakkerscrème en serveer.
-
Glutenvrije Wraps
Dit heb je nodig: 5 st. van 20 cm Ingrediënten175 g Glutenvrije bloem van Choosy & Delicious1 dl water2 g zout10 g olijfolie20 g aardappelzetmeel om uit te rollen 2...
Glutenvrije Wraps
Dit heb je nodig: 5 st. van 20 cm Ingrediënten175 g Glutenvrije bloem van Choosy & Delicious1 dl water2 g zout10 g olijfolie20 g aardappelzetmeel om uit te rollen 2...
-
Glutenvrije Luikse Wafel
Ingrediënten: 250 g glutenvrije bloem van Choosy & Delicious (Vrij van gluten, soja, lactose, melk, mais, melk, noten en tarwe) 75 g water 25 g gist (liefst vers of 11 g...
Glutenvrije Luikse Wafel
Ingrediënten: 250 g glutenvrije bloem van Choosy & Delicious (Vrij van gluten, soja, lactose, melk, mais, melk, noten en tarwe) 75 g water 25 g gist (liefst vers of 11 g...
-
Glutenvrije heksenkoekjes
Ingrediënten 8 st 50 minuten Deeg: 300 g heksenmix 50 g lactosevrije boter 1 ei of 50 ml water Afwerking: 100 g fondantchocolade (min. 70% cacao) eventueel glazuur...
Glutenvrije heksenkoekjes
Ingrediënten 8 st 50 minuten Deeg: 300 g heksenmix 50 g lactosevrije boter 1 ei of 50 ml water Afwerking: 100 g fondantchocolade (min. 70% cacao) eventueel glazuur...