Fruittaart

Meer inspiratie vind je in de boeken

 

50 minuten

Ingrediënten voor 1 taart (Ø 20 cm)

  • ½ l banketbakkerscrème (zie pagina ... )
  • 300 g Broblanc (of  glutenvrije bloem  van Choosy & Delicious)
  • 7 g gedroogde gist  of 14 g verse gist
  • 40 g Zusto of 60 g suiker
  • 3 g zout
  • 1.5 dl rijstmelk
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 100 g lactosevrije boter of kokosvet of zonnebloemolie
  • 3 el spuitwater
  • 50 g rijstmeel om uit te rollen
  • 1 losgeklopt ei om in te smeren.
  • vers fruit (aardbeien, druifjes, kiwi, sinaasappel, kersen, ... )

    Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 180 °C.
    • Maak banketbakkerscrème (zoals op pagina ... ).
    • Doe Broblanc (bloem) in de mengkom van een keukenrobot.
    • Maak een kuiltje en voeg vervolgens toe: gist, Zusto (of suiker), zout, rijstmelk, ei en eiwit.
    • Kneed eerst 1 min. op lage snelheid en daarna 3 min. op hoge snelheid.
    • Voeg als laatste de boter (of olie) en het spuitwater toe en kneed dit goed.
    • Maak nu een mooie bal van het deeg .
    • Laat rusten op een bakplaat voor 10 min.
    • Strooi rijstmeel of het aanrecht.
    • Rol het deeg uit.
    • Bekleed de taartvorm met bakpapier.
    • Leg hierop het deeg.
    • Prik het deeg met een vork.
    • Bak de taartbodem af gedurende 10 min.
    • Bekleed de taartbodem met de banketbakkerscrème.
    • Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei (voor een glanzende rand).
    • Bak de taart 10 min. af.
    • Laat de taart afkoelen op een rooster.
    • Was en snijd het fruit.
    • Leg het fruit op de banketbakkerscrème en serveer.
      • Soesjes

        Soesjes

        Soesjes 60 minuten Ingrediënten voor de soesjes voor ongeveer 20 stuks Soesjes: 2 dl water 1 snuifje zout 100 g lactosevrije boter of 100 g zonnebloemolie 150 g glutenvrije bloem...

        Soesjes

        Soesjes 60 minuten Ingrediënten voor de soesjes voor ongeveer 20 stuks Soesjes: 2 dl water 1 snuifje zout 100 g lactosevrije boter of 100 g zonnebloemolie 150 g glutenvrije bloem...

      • Feesttaart

        Feesttaart

           Lente-Communietaart 1 uur 30 minuten Ingrediënten voor 8 personen Biscuit: 300 g gluten- en lactosevrije biscuitmix 6 eieren  ( of 350 g) Garnituur: 120 g amandelschilfers 1 eiwit 100...

        Feesttaart

           Lente-Communietaart 1 uur 30 minuten Ingrediënten voor 8 personen Biscuit: 300 g gluten- en lactosevrije biscuitmix 6 eieren  ( of 350 g) Garnituur: 120 g amandelschilfers 1 eiwit 100...

      • Crostini met groene groenten salsa

        Crostini met groene groenten salsa

        Crostini met groene groenten salsa                  15 min.     Voor meer recepten kijk in onze boeken ( dit is een recept uit gluten-...

        Crostini met groene groenten salsa

        Crostini met groene groenten salsa                  15 min.     Voor meer recepten kijk in onze boeken ( dit is een recept uit gluten-...

      1 van 3