Fruittaart

Meer inspiratie vind je in de boeken

 

50 minuten

Ingrediënten voor 1 taart (Ø 20 cm)

  • ½ l banketbakkerscrème (zie pagina ... )
  • 300 g Broblanc (of  glutenvrije bloem  van Choosy & Delicious)
  • 7 g gedroogde gist  of 14 g verse gist
  • 40 g Zusto of 60 g suiker
  • 3 g zout
  • 1.5 dl rijstmelk
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 100 g lactosevrije boter of kokosvet of zonnebloemolie
  • 3 el spuitwater
  • 50 g rijstmeel om uit te rollen
  • 1 losgeklopt ei om in te smeren.
  • vers fruit (aardbeien, druifjes, kiwi, sinaasappel, kersen, ... )

    Werkwijze

    • Verwarm de oven voor op 180 °C.
    • Maak banketbakkerscrème (zoals op pagina ... ).
    • Doe Broblanc (bloem) in de mengkom van een keukenrobot.
    • Maak een kuiltje en voeg vervolgens toe: gist, Zusto (of suiker), zout, rijstmelk, ei en eiwit.
    • Kneed eerst 1 min. op lage snelheid en daarna 3 min. op hoge snelheid.
    • Voeg als laatste de boter (of olie) en het spuitwater toe en kneed dit goed.
    • Maak nu een mooie bal van het deeg .
    • Laat rusten op een bakplaat voor 10 min.
    • Strooi rijstmeel of het aanrecht.
    • Rol het deeg uit.
    • Bekleed de taartvorm met bakpapier.
    • Leg hierop het deeg.
    • Prik het deeg met een vork.
    • Bak de taartbodem af gedurende 10 min.
    • Bekleed de taartbodem met de banketbakkerscrème.
    • Bestrijk de rand van de taart met losgeklopt ei (voor een glanzende rand).
    • Bak de taart 10 min. af.
    • Laat de taart afkoelen op een rooster.
    • Was en snijd het fruit.
    • Leg het fruit op de banketbakkerscrème en serveer.
      • Glutenvrije Wraps

        Glutenvrije Wraps

        Dit heb je nodig: 5 st. van 20 cm Ingrediënten175 g Glutenvrije bloem van Choosy & Delicious1 dl water2 g zout10 g olijfolie20 g aardappelzetmeel om uit te rollen 2...

        Glutenvrije Wraps

        Dit heb je nodig: 5 st. van 20 cm Ingrediënten175 g Glutenvrije bloem van Choosy & Delicious1 dl water2 g zout10 g olijfolie20 g aardappelzetmeel om uit te rollen 2...

      • Glutenvrije Luikse wafel

        Glutenvrije Luikse Wafel

        Ingrediënten: 250 g glutenvrije bloem van Choosy & Delicious (Vrij van gluten, soja, lactose, melk, mais, melk,  noten en tarwe) 75 g water 25 g gist (liefst vers of 11 g...

        Glutenvrije Luikse Wafel

        Ingrediënten: 250 g glutenvrije bloem van Choosy & Delicious (Vrij van gluten, soja, lactose, melk, mais, melk,  noten en tarwe) 75 g water 25 g gist (liefst vers of 11 g...

      • Glutenvrije heksenkoekjes

        Glutenvrije heksenkoekjes

          Ingrediënten  8 st     50 minuten Deeg: 300 g heksenmix 50 g lactosevrije boter 1 ei  of 50 ml water Afwerking: 100 g fondantchocolade (min. 70% cacao) eventueel glazuur...

        Glutenvrije heksenkoekjes

          Ingrediënten  8 st     50 minuten Deeg: 300 g heksenmix 50 g lactosevrije boter 1 ei  of 50 ml water Afwerking: 100 g fondantchocolade (min. 70% cacao) eventueel glazuur...

      1 van 3